fbpx
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit. AFM Icon

Omgeving


Maasresidence Thorn ligt in een prachtig decor van water(sport), natuur en cultuur. Een absolute A-locatie waar diversiteit en kwaliteit overheersen.

Thorn

Thorn en omgeving


Thorn was tot 1794 de hoofdstad van een van de kleinste landen in Europa: het vorstendom Thorn. Een lidstaat van het heilige Roomse Rijk. De witte huizen van Thorn zijn stille getuigen van de buitengewone geschiedenis en cultuur van het stadje. In de vele eeuwen als miniatuur vorstendom, voornamelijk bestaande uit hoog adellijke dames, bloeide het Limburgse stadje op.

Tegenwoordig is Thorn een geliefd stadje voor bezoekers uit de hele wereld. De Abdijkerk torent overal bovenuit. Langs nostalgische pleintjes en typische steegjes van maaskeien kom je zo in het historische centrum met de gezelligste terrasjes en bezienswaardigheden.

Hotspots

Thorn en omgeving


Wijnen proeven bij Wijngoed Thorn • Een dag vol wateravonturen bij Funbeach of Dagstrand Thorn • Gezellige terrasjes en restaurants in overvloed, zoals: Grand-Café ‘t Stift, De Pannenkoekenbakker Thorn en restaurant Hofferkeukens • Steden als Roermond, Maastricht en Valkenburg • Kunst en cultuur snuiven: van Abdijkerk Thorn tot aan Bonnefantenmuseum Maastricht • Shop till you drop bij Designer Outlet Roermond • Attractieparken zoals Toverland, Snowworld of GaiaZoo • Prachtige nationale parken en natuurgebieden zoals Koningssteen en Rivierpark Maasvallei • Golfbanen in overvloed, zoals Golfclub Land van Thorn en De Herkenbosche.

Grootste hotspot:
De Maasplassen met 3.000 hectare aan waterrecreatie!

De magie van

De Maasplassen


Varen of zeilen, zwemmen of pootjebaden, surfen of suppen, wakeboarden of gewoon in stilte genieten van het uitzicht en de natuur. Werkelijk alle ingrediënten zijn aanwezig voor een magische dag op of aan het water.

Groots waterrecreatiegebied
De Maasplassen vormen met een oppervlakte van 3.000 hectare het grootste aaneengesloten waterrecreatiegebied van Nederland.

De recreatieve waarde van het waterrijke gebied is het best bewaarde geheim van Limburg. Het is een afwisselend gebied van kleine en middelgrote waterplassen met veel afmeermogelijkheden die met elkaar verbonden zijn door de Maas en kleine sluisjes. Langs vele pittoreske dorpjes, gezellige stadskernen en prachtige natuurgebieden in Nederland en Belgisch Limburg.

Grenzeloos

groene natuur


De natuurgebieden variëren enorm. Van lieflijke strookjes tussen twee dorpskernen tot maar liefst 6 grote natuurgebieden waarvan 2 Nationale Parken. Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg hebben een zeer gevarieerd en uniek landschap met een geheel eigen karakter. De gemeente Leudal met natuurgebied het Leudal wordt niet voor niets de tuin van Limburg genoemd. Dit natuurgebied is van een schilderachtige schoonheid en is een zeer populair wandel- en fietsgebied.

In het natuurgebied RivierPark Maasvallei treft u een uniek stukje Maas aan zonder scheepvaart, met opvallende natuur. Gelegen tussen Thorn en Maastricht slingert de Maas eigenwijs over een lengte van 35 kilometer precies op de grens van Nederland en België.

Ontdek Koningsteen
Behalve de grote natuurgebieden kent de omgeving ook nog een groot aantal middelgrote en kleinere natuurgebieden zoals het natuurgebied Koningsteen. Een schitterend gebied nabij Maasresidence Thorn waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Bijzonder aan Koningssteen zijn de kuddes met Gallowayrunderen en Konikpaarden. Op de paden blijven is niet nodig. U kunt overal rondstruinen en genieten van de ruige natuur.

NIEUWSGIERIG NAAR ELK DETAIL VAN HET PLAN?
VRAAG DAN VRIJBLIJVEND DE BROCHURE AAN.